ПријаваЗбог недобронамерних, аутоматизованих пријава, уведен је "captcha" систем заштите. Од корисника се захтева персонализован унос.

Кориснички Мени

Анкета

Нови сајт је
 
Време у Београду

Meteos - vremenski podaci
Пилот-пројекат ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 27 март 2009 15:17

Покренут пилот-пројекат „Праћење физичких способности деце и омладине“

(пренето са сајта Министарства омладине и спорта)

Министарка омладине и спорта, Снежана Самарџић Марковић, посетила је ОШ „Ђорђе Крстић“ у Жаркову, у којој се спроводи пилот пројекат „Праћење физичких способности деце и омладине“. Циљ пројекта је

да се применом најсавременије батерије тестова, према Еурофит стандарду, стекне увид у стање физичких способности деце на територији Србије. Добијени резултати овог истраживања ће уједно бити и смерница за израду нових савремених програма наставе физичког васпитања.

 

На конференцији за новинаре, одржаној у ОШ „Ђорђе Крстић“, министарка Снежана Самарџић Марковић је истакла да је до пре 17 година постојао систем праћења физичких способности ученика основних и средњих школа, који је услед кризе деведесетих година, престао да постоји. Циљ Министарства омладине и спорта је да се поново успостави системско праћење физичких способности деце и омладине, јер су управо улагања у активно бављење спортом деце приоритет Стратегије развоја спорта.

Око 15% ученика основних и средњих школа се бави спортом.  У систему школских спортских такмичења учествује око 12% ученика, што је према речима министарке Снежане Самарџић Марковић, премало.

Министарство омладине и спорта је значајно повећало буџет намењен финансирању школског спорта...

Опширније на сајту МОС