ПријаваЗбог недобронамерних, аутоматизованих пријава, уведен је "captcha" систем заштите. Од корисника се захтева персонализован унос.

Кориснички Мени

Анкета

Нови сајт је
 
Време у Београду

Meteos - vremenski podaci
О нашој Школи
О школи ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Web master   
уторак, 29 децембар 2009 10:55

 

Основна школа "Ђорђе Крстић" основана је на почетку XIX века, 1905. године. Пошто није било одговарајућег простора за васпитно-образовни рад, првих неколико година настава је извођена у приватним кућама.
Већ 1908. године у Радничкој улици бр. 49 подигнута је школска зграда у којој је на почетку наставу похађало једно одељење од 30 ученика. Наставу је изводио учитељ Исак Израиљевић, први учитељ ове школе. До 1944. године школа је носила назив Основна школа "Краљ Дечански", када се тај назив укида и школа добија име Основна школа број 26. Тек 1953. године школа је понела име по знаменитом сликару наше реалистичке уметности Ђорђу Крстићу.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Од 1. септембра 1974. године Основна школа "Ђорђе Крстић" наставу изводи у модерном здању у Жаркову. Данас је то модерна и савремено опремљена школа са условима за рад 1260 ученика и 103 члана колектива.
Простор од 6700m², са кабинетском наставом, библиотеком и читаоницом,  фискултурном салом и школским базеном омогућује да се васпитно-образовни рад и друге активности изводе применом савремених метода и облика рада уз коришћење савремених наставних учила.

Последње ажурирано уторак, 05 јануар 2010 13:55